Kaotisk LMC løb på Spa – opdateret

2023 sæsonens næstsidste afdeling af Michelin Le Mans Cup blev kørt på Spa Francorchamps banen i Belgien.

Nielsen Racing #7 med Tony Wells og Josh Skelton startede fra Pole Position med deres LMP3 racer, foran Heageli by T2 Racing #67 med Pieder Decurtins og Brent Verheyen, mens COOL Racing #97 med Luis Sanjuan og David Droux startede treer

Mesterskabsførende Team Virage #16 med Julien Gerbi og Gillian Henrion startede fra P5.

Iron Lynx Lamborghini #63 med Hiroshi Hamaguchi og Vincent Abril var hurtigste GT3 bil, foran Team Parker Racing #64 med Alex Martin og Charles Bateman, og GMB Motorsport Honda #55 med Thomas Andersen og Simon Birch, med det danske holds bedste kvalifikation i år.

GMB Motorsport Honda #88 med Lars Engelbrekt Pedersen og Jan Magnussen startede løbet fra P9, foran mesterskabsførende Racing Spirit of Leman Aston Martin #10 med Arnold Robin og Valentin Hasse-Clot, som ikke nåede at sætte nogen tid på grund af tekniske problemer. HCR with CaffeineSix Porsche #86 med Tim Creswick og Anders Fjordbach startede løbet fra sidste position, efter Creswick havde en afkørsel under kvalifikationen.

I det hele taget, var det en noget rodet startgrid omkring GT3 bilerne, da fire LMP3 racere startede blandt GT3 racerne, da den endelige startgrid sættes efter kvalifikationstiderne, og ikke klasserne.

Der var drama allerede på vej til startgridden, hvor United Autosports #23 fik en vandlækage på kølesystemet, og derfor måtte skubbes ind i pitten til reparation.

Det var dog ikke det eneste, da United Autosports #22 kørte op bagi Team Virage #18, da der var kø ved Bus Stop Chikanen, og Gerald Kraut overså, at Julien Gerbi stoppede foran ham.

Michelin Le Mans Cup Spa Round 2023 start
Photo: JJ Media

Så 38 biler tog starten, hvor der ikke gik længere end til Sving 1, før der var ballade.

Nielsen Racing #4 gav et lille prik til Team Virage #16, som prikkede til COOL Racing #97. Det udløste en kædereaktion af biler, som skulle undvige til højre og venstre, hvor Team Virage #59 også var involveret, som blev ramt af både United Autosports #22 og Racing Spirit of Leman #9. Det gjorde at Oscar Bittar i 59’eren mistede bagvingen, hvilket han først fandt ud af, da han nåede op på toppen af Raidillon, hvor han så havde et spin, uden heldigvis at ramme mere.

I alt rodet var Team Parker Racing #64 kommet i front af GT3 kategorien.

Inter Europol Competition #14 havde et solospin på vej ud af Stavelot svinget, men kom selv videre.

Inter Europol Competition #13 pittede med tekniske problemer på raceren.

Der var mere drama, da anden omgang af løbet startede, da United Autosports #22 røg af banen, med et knækket forhjulsophæng. Det resulterede i en Safety Car periode, så bilen kunne fjernes.

Det fik flere hold til at pitte, blandt andet Racing Spirit of Leman Aston Martin #10 og HCR with CaffeineSix Porsche #86, som var startet med de to hurtigste kørere i bilerne, da de ikke havde sat nogen tid i kvalen. De satte så de to langsommere kørere i bilerne, som kunne køre bag Safety Car, og bruge deres køretid.

Løbet blev givet frit, efter næsten en halv time bag Safety Car.

Nielsen Racing #7 var stadig førende i LMP3 kategorien, da alt balladen var sket bagved dem.

Der var kontakt mellem M Racing #68 og Nielsen Racing #4, hvor Erwin Creed i 68’eren hamrede op i bagenden af John Melsom, med to meget skadede biler til følge. Det udløste en ny Safety Car periode, da Melsom ramte dækmuren hårdt, og den skulle genopbygges igen, samt de to biler, som skulle fjernes derfra.

Med det samme som pitvinduet åbnede, var der flere hold som dykkede ind.

Team Virage #16 fik besked på, at baglyset på raceren skulle repareres – det som blev ramt inden løbsstarten. Det kostede dem en hel omgang i pitten – vel at mærke, en omgang bag Safety Car.

360 Racing #26 og Racing Spirit of Leman Aston Martin #10 blev undersøgt af løbsledelsen, da de havde kørt meget langsomt i pitindkørslen, så deres kørere kunne overhale minimumstiden på 45 minutters køretid.

Løbet blev givet frit igen, med 53 minutter tilbage på løbet. HCR with CaffeineSix Porsche #86 var førende af løbet, efter al balladen, men holdet manglede stadig at pitstop. GMB Motorsport Honda #55 med Simon Birch tog føringen af GT3 kategorien, få meter efter løbet var blevet frit igen.

Team Thor #77 havde en vild tur over græsset, men kom heldigvis tilbage på asfalten.

HCR with CaffeineSix Porsche #86
Photo: JJ Media

MV2S Racing #29 humpede tilbage til pitten med en punktering.

Der var kontakt mellem ANS Motorsport #6 og CD Sport #11 i Bus Stop Chikanen, og det udløste en Safety Car, da der holdt to godt smadrede racere, midt på banen. 6’eren fik et skub af Inter Europol Competition #15, så de spandt på tværs af banen, hvor 11’eren ikke havde nogen chance for at undvige.

Løbet blev givet frit igen, med 37 minutter tilbage på uret.

360 Racing #26 javde føringen af løbet, men blev med det samme udfordret af United Autosports #23, som tog føringen af løbet. Vel at mærke, bilen som startede fra pitten, på grund af en vandlækage.

Team Thor #77 fik en Drive-through straf, for kontakt i Sving 1, på den første omgang af løbet.

360 Racing #26 fik en Drive-through for at have overhalet under en Safety Car periode.

Nielsen Racing #7 ramte dækbarrieren hårdt ved udgangen af Les Combes, hvor venstre hjørne af Ligier JS P320 raceren var rykket helt af. Det gav en ny Safety Car periode.

COOL Racing #87 måtte udgå i pitten, med en stor væskepøl under bilen.

Iron Lynx Lamborghini #63 måtte pitte under Safety Car perioden, med et teknisk problem

360 Racing #26
Photo: JJ Media

Løbet blev givet frit med godt 19 minutter tilbage på uret.

Steller Motorsport Audi #42 fik overhalet AF Corse Ferrari #51 så de var fremme på andenpladsen i GT3.

AF Corse Ferrari #83 måtte udgå med en punktering, og parkerede midt i Eau Rouge. Det udløste en Full Course Yellow, så Emmanuel Collard kunne blive løftet væk.

HCR with CaffeineSix Porsche #86 fik en 75 sekunders Stop & Go, for ikke at overholde minimums pitstop tiden.

DKR Engineering #3 spandt rundt på egen hånd, og blev snittet af CD Sport #2. Dermed røg der en potentiel podieplads.

United Autosports #23 kørte stadig rundt i front af løbet, foran 360 Racing #26, som endnu ikke havde taget deres straf, mens COOL Racing #97 var på tredjepladsen.

AF Corse Ferrari #51 og Leipert Motorsport Lamborghini #19 havde en hård kamp omkring 3. pladsen i GT3 kategorien, hvor kampen foregik både indenfor og udenfor de hvide linjer.

Den kamp sluttede, da de to kom side om side gennem Jacky Ickx svinget, og 51’eren kom ud i gruset, og tabte placeringen til både 19’eren, men også til Team Parker Racing #18.

United Autosports #23
Photo: JJ Media

United Autosports #23 med Wayne Boyd og John Schauerman krydsede målstregen som første bil, foran COOL Racing #97 med David Droux og Luis Sanjuan, og CD Sport #2 med Kirill Smal og Fabien Michal på tredjepladsen, efter 360 Racing #26 fik deres Drive-through ændret til en tidsstraf, så de faldt tilbage på P16.

GMB Motorsport Honda #55 med Simon Birch og Thomas Andersen var de første til at krydse målstregen i GT3 klassen, foran Steller Motorsport Audi #42 med Sennan Fielding og Mark Cole, og Leipert Motorsport Lamborghini #19 med Patrick Kujala og Gabriel Rindone på P3.

GMB Motorsport Honda #88 med Lars Engelbrekt Pedersen og Jan Magnussen sluttede P7, mens HCR with CaffeineSix Porsche #86 med Tim Creswick og Anders Fjordbach sluttede P9.

GMB Motorsport Honda #55
Photo: JJ Media

Der er dog stadig en masse hændelser fra løbet, som skal undersøges af dommerne, og derfor kan løbsresultatet stadig ændre sig.

Derfor bringer vi heller ikke nogen pointstilling her, før resultatet er officielt bekræftet.

Den sidste afdeling af Michelin Le Mans Cup 2023 køres den 22. oktober på Autodromo do Algarve i Portugal.

 

Opdatering

Løbsresultatet er blevet væsentligt ændret, efter dommerne har været i gang med at tjekke intet mindre end 17 hændelser efter løbet. Læs mere her

Relaterede nyheder